Asiakaskertomus : Kahvila

Unelma omasta yrityksestä toteutui

Kahvilan perustanut yrittäjäpariskunta näki kahvila-ravintolan mahdollisuudet monipuolisten palveluiden kautta. Kahvila, ravintola ja baari A-oikeuksin vastasivat niin paikallisten kuin lomalaistenkin kysyntään. Asiakaspaikkoja on 58 terassilla ja 30 sisällä.

Karaoke, tanssit ja herkulliset pizzat ovat olleet erityisesti asiakkaiden mieleen. Pizzat ovat nousseet kuuluisuuteen ja niiden kehutaan olevan alueen parhaat.

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä kahvilan tyylikkääseen ilmeeseen sekä lämpimään palveluun. Sesonki painottuu kesäajalle, mutta myös talvisin on toimintaa, mm. karaokea ja erilaisia tapahtumia. Kahvila sijaitsee kauniin saaristoreitin varrella, joka on erityisesti motoristien suosiossa. Motoristit ovatkin löytäneet paikan hyvin.

cafe-coffee-shop-coffee-glass-drink-black-111764-pxhere.com
Työttömyys vaihtui yrittäjyyteen

Yrityksen perustaminen pohjautui osittain huonoon työllisyystilanteeseen. Yrittäjä toivoi työllistävänsä itse itsensä oman yrityksen kautta. Aluksi toiveissa oli kioskin perustaminen, mutta lopulliseen liiketoimintaan päädyttiin kysynnän ja tarpeen pohjalta. Kyläläisten toiveet on otettu huomioon niin ruokalistoissa kuin ohjelmien suunnittelussakin. – Yrittäjyys on ollut hyvin mieluisaa koko perheelle. Raikas ulkoilma ja iloiset asiakkaat saavat aina hyvälle tuulelle, toteaa yrittäjä hymyillen.

 

Investoinnit vaativat rahoitusta

Kahvilan perustaminen rakennuksineen ja laitteineen vaatii pääomaa. Omalla pääomalla mm. tilattiin kahvilarakennus talopakettina. Rahoitusta tarvittiin kuitenkin vielä kalusteiden ja koneiden hankintaan sekä käyttöpääomaksi. – Ilman Finanssitaitoa rahoitusta ei olisi saatu mistään. Pankkien kanssa ei ollut mitään mahdollisuuksia saada aloittavaan yritykseen rahaa. Ihme, ettei pankkien käytännöistä ole enempää mediassa keskusteltu, toteaa yrittäjä.

” – Pankkiin verrattuna Finanssitaidon palvelu oli valtavan nopeaa, eikä siinä ollut byrokratiaa.

Kahvilan perustamisessa ja rahoituksen saamisessa oli tärkeää oikea ajoitus sesongin vuoksi. - Pankkiin verrattuna Finanssitaidon palvelu oli valtavan nopeaa, eikä siinä ollut byrokratiaa. Lisäksi se oli asiantuntevaa ja saatiin nopeita päätöksiä. Voin ehdottomasti suositella Finanssitaidon palveluita myös muille yrittäjille, yrittäjä kertoo.

 

Kevät tuo uusia tuulia

Kevätsesonkia odotetaan jo kovasti, silloin kahvilan henkilöstö laajenee kahdella ammattikokilla. Odotettavissa onkin hienoja makuelämyksiä saaristolaistyyliin. Lisäksi uutuutena kesänohjelmistoon tuovat väriä vaihtuvat esiintyjät.

Markkinoinnin osalta on hynttyitä lyöty yhteen muiden paikallisten yrittäjien kanssa. Yhteistyön kautta yrittäjät voivat tarjota asiakkailleen laajasti mm. ravintola- ja ohjelmapalveluja sekä majoitus- ja kokoustiloja.

 

Finanssitaito auttaa kaiken kokoisia yrityksiä rahoituksen hakemisessa ilman toimialarajoituksia. Haettavat summat voivat olla muutamista kymmenistä tuhansista jopa satoihin miljooniin. Tässä  asiakaskertomuksessa on haluttu kuvata tyypillisen asiakkashankkeen vaiheet alusta loppuun.

 

Kysy lisää Finanssitaidon palveluista:

Ismo Sopanen
Rahoituskonsultti
+ 358 45 852 9711
ismo(at)finanssitaito.fi

Kysy lisää Finanssitaido palveluista

Björn Masalin
Toimitusjohtaja
+ 358 41 501 5290
bjorn(at)finanssitaito.fi