Asiakaskertomus : Tukkuliike

Rahoitus siivitti tukkuliikkeen uuteen nousuun

Kasvava tilauskanta ja nopea kasvu vaativat lisää käyttöpääomaa, jolloin ripeä rahoituksen saanti on avainasemassa.

Vuosikymmeniä toiminut tukkuliike tuo maahan tunnettuja ja laadukkaita merkkituotteita, joiden jälleenmyyjiä löytyy kaikkialta Suomesta. Yhtiö on viime aikoina identifioitunut entistä vahvemmin taide- ja askartelutuotteiden maahantuojaksi ja tukkumyyjäksi.

leaf-1359023-1920
Muuttuva liiketoimintaympäristö toi rahoitustarpeita

Lähestyessään Finanssitaitoa tukkuliike oli toiminut pitkään maahantuojana ja myynyt tavaraa useille muille vähittäiskauppiaille. Ison asiakkaan konkurssista aiheutui tappiota, mutta sen jälkeen solmittiin uusia merkittäviä jälleenmyyntisopimuksia mm. valtakunnallisten kauppaketjujen kanssa. Yhtiön tilauskanta ja myyntiennusteet ovat hyviä, kun asiakkaat ostavat tuotteet uusilta vähittäiskauppiailta.

Yhtiö oli investoinut toimitusjärjestelmään, jolla saatiin katetta parannettua uusien jälleenmyyntisopimusten lisäksi. Uusien sopimusten toteuttamiseen ja tavaran saatavuuden varmistamiseen tarvittiin kuitenkin rahoitusta. Lisäksi aiemman ison asiakkaan tuoma kassavaje kaipasi väliaikaista paikkausta.

Yhtiön toimitusjohtajana toimiva yrittäjä sai tilitoimistoltaan vinkin, että Finanssitaidon kautta rahoitus voisi järjestyä, vaikka yhtiön silloinen luottoluokitus ei ollut kovin korkea. Finanssitaidon rahoituskonsultti keskusteli yrittäjän kanssa, kartoitti yrityksen tilannetta alustavasti ja kutsui tapaamiseen Finanssitaidon toimistolle Espooseen.

 
Rahoituksen hakeminen ja järjestäminen sujui nopeasti

Tapaamisessa yrittäjä sekä Finanssitaidon kaksi konsulttia kävivät yrityksen tilannetta syvällisemmin läpi katsomalla mm. talouslukuja, kuten tilinpäätöstä, kirjanpitoajoja sekä ennusteita. Lisäksi he keskustelivat yrittäjän kanssa tulevaisuuden näkymistä sekä arvioivat mahdollisuuksia saada rahoitusta yhtiölle. Rahoitussumma arvioitiin tarpeen ja maksukyvyn mukaan ja samalla käsiteltiin korkoihin ja kuluihin liittyvät kysymykset.

Finanssitaidon konsultit arvioivat että tukkuliikkeen kasvava liiketoiminta, uudet jälleenmyyntisopimukset sekä katteen parantaminen loivat hyvät edellytykset lähteä hakemaan rahoitusta Finanssitaidon yhteistyökumppanien kautta. Näin ollen sovittiin tapaamisen päätteeksi asiakkuudesta ja nopeasta etenemisestä. Heti tapaamisen jälkeen Finanssitaito lähtikin hakemaan alustavaa luottopäätöstä, jolle saatiin pian vihreää valoa. Yrittäjä vahvisti Finanssitaidon tilausvahvistuksen ja lainaprosessi saatiin liikkeelle. Yrittäjä sai Finanssitaidolta tiedot tarvittavista asiakirjoista, joiden toimituksen jälkeen laina oli noin viikon kuluessa yhtiön tilillä.

 

Rahoitustarpeen kasvaessa lisärahoitus järjestyi yhtä mutkattomasti

Pian lainan saamisen jälkeen yrityksen luottoluokitus nousi taloudellisen tasapainon myötä. Tukkuliikkeen kasvu jatkui odotuksia huomattavasti parempana ja sen seurauksena muutamien kuukausien kuluttua syntyi käyttöpääomatarve myynnin toimituskyvyn varmistamiseksi. Etenkin isot ja valtakunnalliset kauppaketjut olivat kasvattaneet ostojaan ja ennakkotilauksia oli suuri määrä.

Yrittäjä oli Finanssitaitoon uudelleen yhteydessä, josko rahoitukseen löytyisi jälleen ratkaisu. Päivitettyjen taloustietojen ja myyntiennusteiden perusteella Finanssitaito haki uutta luottopäätöstä.Lainalle saatiin myönteinen päätös ja uusi laina oli jälleen noin viikon kuluessa yhtiön tilillä. Tukkuliikkeen tilikausi näyttää nyt erittäin hyvältä liikevoiton ollessa reilusti voitolla.

 

Finanssitaito auttaa kaiken kokoisia yrityksiä rahoituksen hakemisessa ilman toimialarajoituksia. Haettavat summat voivat olla muutamista kymmenistä tuhansista jopa satoihin miljooniin. Tässä anonyymissä asiakaskertomuksessa on haluttu kuvata tyypillisen asiakkashankkeen vaiheet alusta loppuun.

 

Kysy lisää Finanssitaidon palveluista:

Ismo Sopanen
Rahoituskonsultti
+ 358 45 852 9711
ismo(at)finanssitaito.fi

Kysy lisää Finanssitaido palveluista

Björn Masalin
Toimitusjohtaja
+ 358 41 501 5290
bjorn(at)finanssitaito.fi