Asiakaskertomus : Kustannusosakeyhtiö

Kustannusosakeyhtiö vastaa omakustannekirjailijoiden kysyntään uudenlaisella konseptilla

Yrittäjäveljekset ponkaisivat liikkeelle uudenlaisen kustannusosakeyhtiön asiakkaidensa tarpeiden innostamina. Käynnistysvaiheessa kriittinen rahoitushaaste ratkesi Finanssitaito Oy:n rahoituskonsultointipalvelun kautta.

man-grass-book-bench-field-morning-149483-pxhere.com

Perheyrityksen toisen polven yrittäjäveljekset saivat painotaloonsa tulevissa yhteydenotoissa usein kyselyitä, joissa oma-aloitteisesti toimivat, mm. omakustannekirjojen kirjoittajat tarvitsivat painopalvelujen lisäksi apua myös kirjojen markkinoinnin, varastoinnin ja myynnin saralla. Lisäksi oli nähtävissä myös tarve perinteisten painopalvelujen ja kirjojen kustantamisen välissä; julkaisun tuotanto- ja jakeluketjun hallinnan, markkinoinnin, varastoinnin ja myynnin eri yhdistelmissä, asiakkaan tarpeen mukaan.

Veljekset ymmärsivät pian että asiakkaiden tarpeet vaativat palvelukokonaisuutta joihin perinteinen kustannusala ei vastannut. Tämän havainnon pohjalta alkoi kypsyä ajatus uudenlaisesta kustannusosakeyhtiöstä, joka keskittyisi juuri tuollaisen palvelukokonaisuuden tuottamiseen. Kriittisten rahoituskysymysten ratkettua veljekset perustivat yhtiön.

 

Uudenlainen palvelukonsepti

Kustannusosakeyhtiö vastaa markkinoiden tarpeeseen tarjoamalla julkaisujen kirjoittajille palveluja kirjojen omakustannekirjojen valmistuksessa sekä erilaisia tuotanto-, markkinointi- ja myyntipalveluita, kuvaa toinen veljeksistä, joka toimii yhtiön toimitusjohtajana. Tämä on nykyisistä kustannusyhtiöistä poikkeava toimintatapa. Perinteiset kustannusyhtiöt keskittyvät täyskustantamiseen käsitellen kirjailijoiden tekstejä hyväksyen tai hyläten käsikirjoituksia.

 

– Rahoituksen haku Finanssitaidon avulla oli nopeaa ja helppoa kun tarvittavat tiedot olivat koossa. Rahoitus saatiin kahdessa viikossa, jonka jälkeen saimme uuden yhtiön osakepääoman maksettua suunnitellulla tavalla.

 

Yhtiö tarjoaa vaihtoehtoisen palvelun omakustanteen tai palvelukustanteen muodossa. Palvelukustanteessa taloudellisen riskin kantaa kirjailija, saaden kuitenkin tarvittaessa käytännössä samat markkinointi- ja myyntitoimet kirjalle, mitä perinteinen kustannusosakeyhtiökin tarjoaa kirjailija-asiakkailleen. Palvelukonseptilla suurelle osalle potentiaalisista asiakkaista pystytään tarjoamaan tarkoituksenmukainen palvelu ja hyödyntämään asiakaskunta huomattavasti tehokkaammin kuin perinteisessä kustannusyhtiössä.

Kustannusosakeyhtiön perustaminen vaati pääomaa, jota veljekset hakivat Finanssitaidon avulla. Keskusteltuaan yrittäjien kanssa heidän tilanteestaan ja tavoitteistaan Finanssitaidon konsultti arvioi tilanteen ja suositteli ratkaisuksi joukkolainaa. Finanssitaito avusti lainahakemuksen julkaisemisessa tuntemansa kanavan kautta.

– Rahoituksen haku Finanssitaidon avulla oli nopeaa ja helppoa kun tarvittavat tiedot olivat koossa. Rahoitus saatiin kahdessa viikossa, jonka jälkeen saimme uuden yhtiön osakepääoman maksettua suunnitellulla tavalla. Nyt voimme panostaa yhtiöön ja sen kehitykseen suunnitelmiemme mukaan, kertoo yrittäjä.

 

Finanssitaito auttaa kaiken kokoisia yrityksiä rahoituksen hakemisessa ilman toimialarajoituksia. Haettavat summat voivat olla muutamista kymmenistä tuhansista jopa satoihin miljooniin. Tässä  asiakaskertomuksessa on haluttu kuvata tyypillisen asiakkashankkeen vaiheet alusta loppuun.

 

Kysy lisää Finanssitaidon palveluista:

Ismo Sopanen
Rahoituskonsultti
+ 358 45 852 9711
ismo(at)finanssitaito.fi

Kysy lisää Finanssitaido palveluista

Björn Masalin
Toimitusjohtaja
+ 358 41 501 5290
bjorn(at)finanssitaito.fi