Yrityskaupan rahoitus

Yrityskaupan lainarahoitus                                                                                      

Palvelu soveltuu monipuolisesti erilaisiin yrityskauppa- tai yritysjärjestelytilanteisiin joissa ostaja osapuoli tarvitsee apua lainarahoituksen hakemiseen pankeista ja tarvittaessa muista kanavista. Palvelun puitteissa keskitytään ensisijaisesti vieraan pääoman ehtoisen rahoituksen järjestämiseen, mutta tarvittaessa voidaan valmistella myös muita rahoitusjärjestelyitä kuten oman pääoman ehtoista rahoitusta. Rahoituksen kohteena voi tapauskohtaisesti olla joko ostajaosapuoli tai ostoa varten perustettu tai perustettava yhtiö. Kaupan kohteena voi olla joustavasti joko yritys tai vähemmistöosuus tai kaupan kohteena oleva liiketoiminta.

Rahoitusjärjestelyiden onnistumisen kannalta tärkeintä on, että kaupan kohteena oleva liiketoiminta on kannattava ja ostajaosapuolen edellytykset liiketoiminnan harjoittamiseksi ovat uskottavia, ja että rahoittajille tarjoutuva korko/tuotto on houkutteleva.

 

Palvelun toteutukseen tarvittavat tiedot:

1. Kuvaus lainanhakijasta (ostaja), yrityskaupasta/järjestelystä sekä sen vaikutuksesta liiketoimintaan
2. Kuvaus ostokohteena olevasta liiketoiminnasta
3. Lainanhakijan viimeisin vahvistettu ja allekirjoitettu tilinpäätös, sekä viimeisen 6kk:n kirjanpitoajot
4. Lainanhakijan viimeisen 6kk kirjanpitoajo
5. Ostokohteena olevan yrityksen tai liiketoiminnan oikaistu tilinpäätös, sekä viimeisen 6 kk:n kirjanpitoajot
6. Ostettavan liiketoiminnan tai osakekaupan kauppakirjan/luonnoksen, liitteineen
7. Tietoa mahdollisista vakuuksista ja takaajista
8. Mahdolliset muut rahoittajakohtaisesti vaaditut tiedot
7. Valtuutus tarjousten pyytämistä ja tietojen toimittamista varten

 

Palveluprosessin vaiheet:

1. Finanssitaito kokoaa aineiston (ks. yllä) tarjouspyyntöjä varten.
2. Finanssitaito esittää rahoitusprojektin pankeille ja mahdollisille täydentäville rahoituskanaville sekä pyytää näiltä tarjouksia tai alustavia rahoituspäätöksiä
3. Finanssitaito esittää rahoitustarjoukset asiakkaalle.
4. Lainanhakija saattaa oman päätöksensä pohjalta rahoitushankintaprosessin pankin ja täydentävien kanavien kanssa loppuun ja järjestää mahdolliset takaukset. Finanssitaito avustaa soveltuvin osin rahoituksenhakuprosessin loppuun saattamisessa.
5. Rahoituskanavien mahdollisten kielteisesten rahoituspäätösten osalta Finanssitaito analysoi ja raportoi asiakkaalle päätökseen johtaneet seikat, sekä esittää mahdollisuuksien mukaan muita ratkaisuvaihtoehtoja.
Yrityksen kannattavuusnäkymien ohella mahdollisten vakuuksien arvo ja likvidisyys vaikuttavat korkotasoon ja myönteisen lainapäätöksen todennäköisyyteen. Selkeästi määritelty rahoitustarve ja tavoitteet sekä tarvittavat dokumentit (ks. yllä) mahdollistavat nopean etenemisen kohti myönteistä rahoituspäätöstä.

 

 

Kiinnostaako Finanssitaidon Yrityskaupan rahoitus?

Täyttäkää alla oleva yhteydenottolomakkeemme niin rahoituskonsulttimme ottavat teihin yhteyttä ja voitte kysyä lisää palveluistamme. 

[formidable id=6]